Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка ABS и ASR при 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
    Не е хвърляне на боб , а добиване на идея за възможни причини , за да не ни правят майсторите на глупаци - сам пишеш че са ти казали централа!!!
    А при мен не съм си и мислил за акумулатор защото е на година....
    Не е така. Аз направих диагностика и след това консултация. А тук това го нямаме
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
      ABS дава ли ти го като грешка или само ASR?
      Понеже ако е само второто има един мн гаден проблем,който не се хваща и при диагностика и на мен лично ми отне около седмица ровене и часове в четене за да отстраня проблема сам
      Но при слаб акумулатор винаги изрежда грешки на всички системи ABS,ASR,VDC,EBD и т.н.
      незнам с какво оборуване ти е колата
      ми да беше написал какъв е гадния проблем, как си го открил и как си го отстранил, а? Не се вкарвайте във филми, направете диагностика, вижте кой датчик е дал фира и го сменете. Тва с акумулатора са празни приказки, като запали колата и заработи алтернатора няма значение колко зле е акумулатора. Колегата дето споделя проблеми при въртене на гуми в сняг - нормално е да светнат всички лампи щото всички данни постъпващи в компа на АБС са от колелата, а те се движат с различна скорост при боксуване, а датчика за движение на автомобила отчита, че колата е на място и системата се шашка. Същото се получава и при дрифт с ръчна спирачка - таблото грее, като коледна елха. Ама бас ловя, че след излизане от пряспата и прекратяване на боксуването всичкко гасне и си е ОК
      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
        ми да беше написал какъв е гадния проблем, как си го открил и как си го отстранил, а? Не се вкарвайте във филми, направете диагностика, вижте кой датчик е дал фира и го сменете. Тва с акумулатора са празни приказки, като запали колата и заработи алтернатора няма значение колко зле е акумулатора. Колегата дето споделя проблеми при въртене на гуми в сняг - нормално е да светнат всички лампи щото всички данни постъпващи в компа на АБС са от колелата, а те се движат с различна скорост при боксуване, а датчика за движение на автомобила отчита, че колата е на място и системата се шашка. Същото се получава и при дрифт с ръчна спирачка - таблото грее, като коледна елха. Ама бас ловя, че след излизане от пряспата и прекратяване на боксуването всичкко гасне и си е ОК
        "... ако алтернаторът му е наред и вдигне там 13.8V те би трябвало да загаснат. Май и заряда трябва да провери. Че наистина го има посочения от теб момент.
        И все пак лелка Диагностика си е the best"
        При определени случай ABS качва грешка от сорта "main relay failure" и тогава светва ASR, VDC и гасне след минаване през изключване от контакт. Така, че има го проблемът гаден акумулатор.
        От гаден акумулатор може да качи грешка и в ЕКУ-то General failure system и тогава ти дава да ходиш в сервиз на дисплея. След рестарт единствено - всичко е ОК, но грешката е записана в компа
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
          Не е така. Аз направих диагностика и след това консултация. А тук това го нямаме
          Не ме интересува как го правиш ти ,за мен е важно като ида при майстор да съм подготвен с някакви варианти,а не да кимам одобрително,че то иначе идеята на форумите просто се губи.... плюс това на диагностика могат да излязат няколко неща и ако майстора е разбирач като нас се ражда някаква нова версия и се почва ходене по мъките.И като цяло какво сте се хванали за тая диагностика,добрия майстор я ползва като помощно средство след като вече има теория за нещата....
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Не ме интересува как го правиш ти ,за мен е важно като ида при майстор да съм подготвен с някакви варианти,а не да кимам одобрително,че то иначе идеята на форумите просто се губи.... плюс това на диагностика могат да излязат няколко неща и ако майстора е разбирач като нас се ражда някаква нова версия и се почва ходене по мъките.И като цяло какво сте се хванали за тая диагностика,добрия майстор я ползва като помощно средство след като вече има теория за нещата....
            Не си прав и не ми се спори за ролята на диагностиката. Не напразно вече всички системи на колите можеш да ги провериш с комп.
            А това, че много от "майсторите" пишат, че правят диагностика, но не могат да интерпретират нещата или говорят глупости за да вземат повече пари - това е българската простотия. Ето ти пример - караш и ти светва чекът, колата започва да ти харчи повече - къде и е проблемът? Без диагностика. Аз мога да ти изброя няколко причини и то все скъпи. Всички ли ще ги пробваш?
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
              Е ти май нещо ми се скара ?
              Изрично го попитах колегата какво точно му изписва като грешка,за да не се отклоняваме от темата.
              Мога да ти напиша за още 5 подобни грешки но пак няма да му помогнем.
              Акумулатора дори и на година да е пак може да прави мизерии.
              Затова се препоръчва преди зима,винаги да му се прави една хубава и бавна зарядка!
              Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
              Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
              Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
              Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
              Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Не си прав и не ми се спори за ролята на диагностиката. Не напразно вече всички системи на колите можеш да ги провериш с комп.
                А това, че много от "майсторите" пишат, че правят диагностика, но не могат да интерпретират нещата или говорят глупости за да вземат повече пари - това е българската простотия. Ето ти пример - караш и ти светва чекът, колата започва да ти харчи повече - къде и е проблемът? Без диагностика. Аз мога да ти изброя няколко причини и то все скъпи. Всички ли ще ги пробваш?
                Аз също не искам да споря, и си прав че има неща и лампи които могат да значат много неща и там диагностиката е единственото решение,но има много други специфични проблеми с които ако някой се е сблъсквал то ще улесни и твоя и живота на майстора...
                Ето този проблем който коментираме си мисля че не записва грешка която да разчетеш на диагностика....
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Аз също не искам да споря, и си прав че има неща и лампи които могат да значат много неща и там диагностиката е единственото решение,но има много други специфични проблеми с които ако някой се е сблъсквал то ще улесни и твоя и живота на майстора...
                  Ето този проблем който коментираме си мисля че не записва грешка която да разчетеш на диагностика....
                  Хм, позволи ми да не се съглася. Щом светва чекът - проблема е хванат или поне си насочен. От там - мислиш и гледаш
                  Last edited by NightRider; d.m.y г., 14:00. Основание: Уточнение
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                    Е ти май нещо ми се скара ?
                    Изрично го попитах колегата какво точно му изписва като грешка,за да не се отклоняваме от темата.
                    Мога да ти напиша за още 5 подобни грешки но пак няма да му помогнем.
                    Акумулатора дори и на година да е пак може да прави мизерии.
                    Затова се препоръчва преди зима,винаги да му се прави една хубава и бавна зарядка!
                    Първо светва "ABS system falture" веднага след това "ASR system falture" . Гася и пак паля - няма ефект пак се появяват. Един път на 10 пъти не се появяват, но потегля ли след 200 метра при натискане на спирачката - ето ги пак. Нямам идея вече какво става. Само да минат празниците и диагностиката ще си каже думата.

Comment

На мен така ми светнаха VDC, ABS след като ми направиха задницата (амор. и втулки) и като излязах след 200м светнаха, айде обратно в сервиза, решението бе елементарно. В сервиза са ми направили стенд само на задницата, а като се върнах направиха и на предницата и така бе разрешен проблема.
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Light Покажи съобщение
                        ....Само да минат празниците и диагностиката ще си каже думата.
                        A така!
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Light Покажи съобщение
                          Първо светва "ABS system falture" веднага след това "ASR system falture" . Гася и пак паля - няма ефект пак се появяват. Един път на 10 пъти не се появяват, но потегля ли след 200 метра при натискане на спирачката - ето ги пак. Нямам идея вече какво става. Само да минат празниците и диагностиката ще си каже думата.
                          Това вече е друго,няй-вероятно имаш проблем със захранването на централата,щом остават да светят след като запалиш...............Успех на диагностиката,дано открият проблема
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Това вече е друго,няй-вероятно имаш проблем със захранването на централата,щом остават да светят след като запалиш...............Успех на диагностиката,дано открият проблема
                            Мъри, ами аконякое кабелче на датчик има оголена изолацийка и от време на време дава на късо, пак ще свети. Не плаши така човека
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

диагностиката със сигурност ще си каже думата, но смятам ,че е от акумулатора, при мен ,преди да го сменя често ми даваше грешката, която е описана, но нямаше ядове след като загася и пак запаля, откакто съм с нова батерия ,обаче, не съм имал ядове...., пък и не съм счел за необходимо да ходя при всяко свирване на компа на диагностика..., но при положение, че грешките остават на борда е редно да се отиде на една диагностика
                              Last edited by achov; d.m.y г., 22:34.
                              147 JTD

Comment

Я виж под горната кора на волана има една малка черна букса,разкачи я,почисти я и я закачи пак и за всеки случай е пристегни с една опашка.
                                Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                                Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                                Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                                Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                                Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Working...
                                X